Kvinna rastar hunden och hittar stulen maskin värd 1,7 miljoner kronor

22 oktober 2015

Natten till onsdagen den 21 oktober stals en helt ny hjulburen grävmaskin värd 1,7 miljoner kronor. Igår kväll hittades maskinen av en kvinna som var ute och rastade sin hund.


Kvinnan, som varje dag går samma runda med sin hund, passerade ett fält i Annestad/Bunkeflodstrand och såg en maskin som inte brukar stå där. Hon anade oråd och tyckte inte heller maskinen såg ut att tillhöra kommunen. På Facebook såg hon sedan att man efterlyste en liknande maskin och kontaktade därför både ägaren och Larmtjänst.

- Det har hänt tidigare att vi fått in tips från hundägare som varit ute på sina rundor. Bra observatörer! Vi är självklart tacksamma över att kvinnan tog sin misstanke vidare och kontaktade oss, säger Åsa Sönnerby på Larmtjänst.

Larmtjänst ringde i sin tur ägaren som åkte till platsen. Ägaren konstaterade att det var den stulna maskinen, en hjulburen grävmaskin av fabrikatet Terex TW110. Maskinen var helt ny, värd 1,7 miljoner kronor och hade stulits en dag efter leverens.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här