Möte med brottsförebyggare för att förhindra båtbrott

21 maj 2015

Den 19 maj anordnade Larmtjänst ett möte för brottsförebyggare inom Polisen. Syftet var att sprida kunskap om Båtsamverkan och det brottsförebyggande arbete som bedrivs för att minska båtbrotten i Västra Götaland.

Carina Birking från Larmtjänst och Per-Yngve Velander, brottsförebyggare Polisen region mitt.

Vid mötet var Thomas Andersson, regional samordnare för Båtsamverkan hos Polisen i region väst, på plats för att berätta om deras erfarenheter med Båtsamverkan i Västra Götaland och Halland. Där har man närmare 100 båtklubbar som jobbar aktivt med Båtsamverkan och i dessa klubbar har man sett en markant nedgång av stölder.

- Dock ser vi en tydlig trend att stölderna förflyttar sig till de klubbar som inte har Båtsamverkan, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Vid mötet deltog brottsförebyggare från Västerås, Haninge, Danderyd, Täby, Åkersberga, Norrtälje, Nynäshamn, Österåker och Söderhamn. Förhoppningen är nu att fler båtklubbar som är geografiskt placerade i områden med mycket båt- och båtmotorstölder startar upp Båtsamverkan. I Haninge och Österåker har man påbörjat arbetet.

Just nu är det viktigare än någonsin att ha koll på sin båt och båtmotor då vi befinner oss i en period med mycket båtrelaterade stölder.

- Många har sjösatt sin båt men de flesta använder den främst på helgen vilket innebär att båten står obevakad under större delen av veckan, säger Carina Birking.


Diagrammet visar båtmotorstölder under perioden 1 jan- 18 maj.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här