Nu ökar stölderna av teleskoplastare

20 oktober 2015

Stölderna av teleskoplastare ökar i Europa, en trend som även börjar synas i Sverige. Sedan september har fyra lastare stulits, vilket är lika många som stals under hela 2014.

I år har det totalt stulits 6 teleskoplastare, 4 av stölderna har ägt rum under hösten. Detta kan jämföras med förra året då det totalt stals 4 stycken.

- Denna typ av stölder ökar i Europa och troligtvis kommer vi se en ytterligare ökning även här i Sverige, säger utredare Göran Trangius på Larmtjänst.

En förklaring till ökningen kan vara lastarnas breda användningsområde i kombination med att kvalitén blir bättre. En maskin kan vara värd från 600 000 kr och uppåt.

Den senaste stölden ägde rum mellan den 17-18 oktober då man stal en grön Claas 7040 teleskoplastare på en gård nordväst om Säffle. Mellan den 15-16 oktober stal man två nya teleskoplastare, en Bobcat T40180 och en Manitou MLT629, på en anläggning i Kristianstad. Lastarna var tillsammans värda omkring 1,8 miljoner kronor.

Fortfarande har inte någon av de telskoplastare som stulits i år blivit återfunna.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här