Stölder av bilnycklar på träningsanläggningar och badhus

25 februari 2015

I år har Larmtjänst noterat åtta stölder av nyare bilar då man stulit bilnyckeln ur klädskåpet på träningsanläggningen eller gymmet. Det är dubbelt så många än vad som finns noterat under samma period 2014.


Sedan kravet om elektroniskt stöldskydd på personbilar infördes i slutet av 90-talet har bilstölderna minskat och det har blivit allt svårare att stjäla bilar än tidigare. Många bilar stjäls därför idag genom att tjuven på något sätt har kommit över ägarens bilnyckel. Under 2015 har Larmtjänst noterat en ökning av bilstölder där tjuven brutit upp klädskåpen på träningsanläggningar och badhus för att komma åt bilnycklar.

- Bilägaren lämnar sina värdesaker i klädskåpet som står obevakat vilket gör det enkelt för tjuven att klippa låset och ta bilnycklarna, säger utredare Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

I år finns åtta sådana stölder av bilar med årsmodell 2009 och nyare registrerade hos Larmtjänst. Detta kan jämföras med fyra liknande stölder registrerade under samma period 2014.

- Ett tips är att använda sig av de övervakade värdeskåpen som ofta finns vid receptionen på dessa anläggningar, säger Torbjörn Serrander.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här