116 maskiner och traktorer efterlysta i år

01 juli 2016

Under första halvåret har det efterlysts 116 maskiner och traktorer i Sverige. Av dessa är 65 procent fortfarande borta. Det visar halvårsstatistik från Larmtjänst.

I år har det efterlysts 116 maskiner och traktorer, vilket är 18 färre jämfört med samma period 2015.

- Den här typen av stölder går i vågor och just nu är det lite lugnare. Ser man exempelvis till förra året så kom det en ordentlig stöldvåg av traktorer efter sommaren, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Av de efterlysta maskinerna och traktorerna är 75 stycken, 65 procent, fortfarande borta. Den stora andelen gods som inte återfunnits kan förklaras med att det är organiserade stölder och att mycket försvinner utomlands.

De mest drabbade länen är Skåne, 26 stölder, Västra Götaland, 26 stölder och Stockholm, 24 stölder.

För att förebygga stölder kan man tänka på att:

  • Låsa och ta ut nyckeln ur traktorn, även om den står utomhus
  • Installera immobilizer och spårsändare med ankarvakt
  • Stöldskyddsmärk traktorn

Det är även viktigt att ha koll på maskinen/traktorns identitet eftersom det annars inte går att varken efterlysa godset vid stöld eller identifiera godset om det återfinns.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här