Båtsamverkan på båtmässan i Stockholm

07 mars 2016

Mellan den 5-13 mars pågår båtmässan i Stockholm. I Sjöpolisens monter kan man få information om Båtsamverkan och brottsförebyggande arbete mot båtbrottslighet

I de områden i Sverige där man jobbat aktivt med Båtsamverkan har båtmotorstölderna minskat. I Västra Götaland och Halland har över 130 båtklubbar anslutit sig till Båtsamverkan och stölderna har minskat med 12 procent. Därför finns det nu beslut om att även få igång Båtsamverkan i Stockholms län, vars län har flest stölder i landet.

Vid båtmässan i Stockholm är Sjöpolisen på plats för att träffa båtägare och bl.a. berätta om det brottsförebyggande arbetet som Båtsamverkan innebär. Är man intresserad av Båtsamverkan kan man vid Sjöpolisens monter i hall C anmäla sitt intresse och anteckna sin båtklubb. Båtklubben kommer senare att bli kontaktad av en polis i området.

Mars är generellt en månad då polisanmälningarna för båtmotorstölder brukar gå upp. Många kollar till sin båt efter vintern och märker först då att motorn saknas. I april- maj är det dags för sjösättning vilket innebär att många båtar ligger obevakade under vardagarna, något som uppskattas av tjuven.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här