Larmtjänst erbjuder examensarbete om de juridiska förutsättningarna för spårning och återtag av stulen egendom

04 oktober 2016

Larmtjänst söker någon som är intresserad av att göra en rapport, ett examensarbete, om de juridiska förutsättningarna för spårning och återtag av stulen egendom.

Under senare år har det blivit allt vanligare att det monteras olika typer av spårsändare eller annan spårningsutrustning på stöldbegärlig egendom, t.ex. bilar, jordbruksmaskiner, båtmotorer och mobiltelefoner/datorer.

Det blir allt vanligare att försäkringsbolag och enskilda vänder sig till Larmtjänst med begäran om hjälp för spårning av stulen egendom. En förutsättning för att spårningen ska ge ett framgångsrikt resultat är att den sker i nära samverkan med polis för att säkerställa att den stulna egendomen kan säkras och återtas på ett rättssäkert sätt. Erfarenheten visar att det är svårt att skapa fungerande rutiner för spårning och säkerställande av stulen egendom.

Larmtjänst söker nu någon som är intresserad av att göra en rapport, ett examensarbete, med syfte att kartlägga de juridiska förutsättningarna för spårning och säkerställande av stulen egendom.  I rapporten ska man sedan kunna ge förslag till förändringar i gällande lagstiftning för att underlätta möjligheten till spårning av stulen egendomen samt förslag till rutiner för att underlätta samverkan mellan berörda aktörer i samband med spårning och säkerställande av stulen egendom.

Är du intresserad maila till info@larmtjanst.se 

Sista anmälningsdagen är den 31 oktober. 

Se hela uppdragsbeskrivningen här >>>

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här