Polisiär insats mot båtbrott

27 juni 2016

Mellan den 20-22 genomförde polisen i region Väst tillsammans med Kustbevakningen och båtsamverkansföreningar en insats med inriktning båtbrott, stölder av båtar, båtmotorer och båttillbehör.

Midsommar är en helg som varje år kräver stora insatser från polisen på västkusten. Därför gjorde man i år, nätterna mellan den 20-22 juni, en insats tillsammans med Kustbevakningen och båtsamverkansföreningar för att för att spana - lokalisera - lagföra ligor som tillgriper båtmotorer.

- När myndigheter och civilsamhället samverkar  då blir det svårare för tjuven och det har vi visat med Båtsamverkan, säger Thomas Andersson som är ansvarig för Båtsamverkan hos Polisen i region Väst.

Under insatsen deltog poliser från Lokalpolisområde Västra och Södra Fyrbodal, Halland, Sjöpolisen, Nationella Operativa Avdelningen, Kustbevakning från Falkenberg, Göteborg, Strömstad och sjöpolisen region Väst.

Båtsamverkan är ett projekt som drogs igång 2013 av polisen i väst tillsammans med Larmtjänst och försäkringsbolagen, för att minska antalet båtmotorstölder. Båtsamverkan innebär bl.a. att båtägarna tillsammans ser om varandras båtar och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. I region Väst har Båtsamverkan blivit en framgång och stölderna har minskat markant.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här