Stölder av terrängfordon ökar i Norrbottens län

29 mars 2016

Mellan den 1 januari och 22 mars har det efterlysts 131 terrängfordon i Sverige. Flest stölder sker i Norrbottens län där stölderna ökat jämfört med samma period 2015.

Under året har antalet efterlysta terrängfordon minskat i landet jämfört med samma period 2015. Däremot har stölderna ökat i Norrbottens län. Majoriteten av de stulna terrängfordonen i länet är snöskotrar.

I år, mellan den 1 januari och 22 mars, har det efterlysts 36 terrängfordon i Norrbottens län, vilket är 8 fler jämfört med samma period 2015. Av de efterlysta terrängfordonen är 8 återfunna. En förklaring till att flest efterlysningar kommer från just Norrbotten skulle kunna vara närheten till både den norska och finska gränsen.

I Dalarnas län och Gävleborgs län har stölderna minskat från 31 respektive 18 stölder under 2015 till 19 respektive 7 stölder under 2016.

snöskoterstatistik
Diagrammet visar antalet efterlysta terrängfordon mellan den 1 jan-22 mars.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här