Stöldgods hittat genom tips till Larmtjänst

16 september 2016

Under första halvåret 2016 har Larmtjänst mottagit 259 tips om stulet gods från allmänheten. Tipsen har genererat att gods till ett sammanlagt värde av 11,1 miljoner kronor har kunnat återfinnas.

hittat stöldgodsEn central del i Larmtjänsts verksamhet är att söka, identifiera och återfinna stöldgods. En del i det arbetet innebär att exponera stöldgodset på hemsidan och sociala medier för att kunna få tips från allmänheten. Under första halvåret fick Larmtjänst in 259 tips som resulterat i att stöldgods till ett värde av 11,1 miljoner kronor har återfunnits.

- Tipsen från allmänheten är jätteviktiga och vi är mycket tacksamma över de observationer som kommer in, säger Åsa Sönnerby kommunikatör på Larmtjänst.

Nyligen hittades en Airman AX55, värd 800 000 kr, strax utanför Österåker. Maskinen hade stulits i juli månad på Lidingö. En person hade passerat maskinen och såg att den låg som efterlyst på Larmtjänsts hemsida. Personen kontaktade därför Larmtjänst som omgående åkte till platsen för att identifiera maskinen. Det visade sig vara den stulna maskinen och polisen kontaktades.

I slutet av augusti hittades en Audi A6:a som stals i mars i Bagarmossen i Stockholm. En person passerade bilen och noterade att den hade tyska registreringsskyltar och dubbdäck i augusti månad. Personen kontaktade Larmtjänst som åkte till platsen för att identifiera bilen. Det visade sig vara den stulna Audin och polisen kom till platsen.

Den 2 september stals en vit Audi TT i Stockholm. 10 dagar senare publicerar Aftonbladet en video från ett rån i Sundbyberg och i videon syns rånarnas flyktbil som var en vit Audi TT. Ett tiotal tips kom in till Larmtjänst om att det sannolikt rörde sig om den efterlysta bil som låg på Larmtjänsts och Stöldtipsets hemsida. En av de som ringde hade sett bilen efter rånet, parkerad i Spånga. Larmtjänst lämnade tipset till polisen som åkte till platsen och säkrade bilen.

På Larmtjänsts hemsida är det möjligt att söka efter efterlysta objekt. Larmtjänst har även sidan Stöldtipset där det är möjligt att söka efter efterlysts objekt. Larmtjänst finns på sociala medier och har sidan Stöldtipset på Facebook med ca 12 500 följare.

- Våra följare är bra på att dela informationen vilket gör att den sprids vidare till fler personer vilket självklart ökar chansen till återfinnande, säger Åsa Sönnerby.


Följ Larmtjänst på sociala medier:

Larmtjänst på Facebook
Larmtjänst på Twitter 

Tipsa Larmtjänst om stöldgods och försäkringsbedrägerier på 020 325 325. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här