Sverige - en guldgruva för internationella stöldligor

27 juni 2016

Antalet anmälda villainbrott har ökat med 44 procent på 10 år. Stölderna av bildelar ökar dramatiskt. Majoriteten av de stulna båtmotorerna försvinner utomlands. Polisens nationella operativa avdelning har rapporterat om hur de internationella stöldligorna härjar i Sverige.

Internationella organiserade stöldligor kommer till Sverige för att göra bostadsinbrott och stjäla bl.a. båtmotorer, fordon och traktorer. Sverige ligger högt upp i den europeiska statistiken över bostadsinbrott samtidigt som uppklarandet ligger på endast fyra procent. Med låg upptäcksrisk och korta straffpåföljder är Sverige tyvärr en guldgruva för internationella stöldligor. För att skapa trygghet i samhället är det viktigt att bekämpa vardagsbrottsligheten och motverka de internationella stöldligor som härjar i Sverige. Det kräver att hela rättskedjan fungerar.

Välkommen till ett seminarium där vi diskuterar hur vi kan jobba mer effektivt för att bekämpa de organiserade stöldligorna som reser in i Sverige för att begå brott. Mats Galvenius, vd Larmtjänst, och Annika Brännström, vd Stöldskyddsföreningen, inleder genom att ge en lägesbild. Hur kan vi jobba förebyggande? Hur kan polisen öka andelen uppklarade brott? Går det att förbättra kontroller av utgående gods vid Sveriges hamnar och gränser? Behöver vi strängare straff för organiserade stölder? Därefter följer en paneldebatt med beslutsfattare och representanter från Polisen. Moderator är Hasse Aro.

Tid: Den 6 juli kl 09.30 - 10.30
Plats: Säkerhetspaviljongen, strandpromenaden utanför Wisby Congress,Visby.
Medverkande: Anti Avsan, riksdagsledamot (M). Henrik Olsson Lilja, advokat. Helen Petersson (S). Petra Stenkula, Polisen. Annika Brändström, vd SSF Stöldskyddsföreningen. Mats Galvenius, vd Larmtjänst.
Välkommen!

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här