Ygeman uppmärksammar Båtsamverkan

08 december 2016

Vid en frågestund i Riksdagen om båtbrottslighet uppmärksammade Anders Ygeman, inrikesminister, Båtsamverkan mellan Larmtjänst och Polisen.

Under 2016 har stölderna av båtmotorer ökat och vid en frågestund i Riksdagen under gårdagen inkom en fråga om arbetet mot denna brottslighet. Ygeman lyfte då Båtsamverkan och det arbete som Polisen och Larmtjänst driver mot båtbrottslighet.

"För att förebygga inbrott i och stöld av båtar uppmuntrar Polismyndigheten båtägare till så kallad Båtsamverkan. Båtsamverkan är ett gemensamt initiativ från polisen, Larmtjänst och försäkringsbolagen för att minska antalet båtrelaterade brott och fungerar enligt samma koncept som de grannsamverkansprojekt som är verksamma runt om i landet." Läs hela svaret här>>>

Båtsamverkan är ett projekt som drogs igång 2013 av polisen i väst tillsammans med Larmtjänst och försäkringsbolagen, för att minska antalet båtmotorstölder. Båtsamverkan innebär bl.a. att båtägarna tillsammans ser om varandras båtar och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. I de områden där man aktivt arbetar med Båtsamverkan har stölderna minskat men förflyttat sig till de hamnar som inte jobbar med Båtsamverkan.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här