Allt fler kan tänka sig att anmäla försäkringsbedrägeri

13 mars 2017

47 procent kan tänka sig att anmäla en person som begått ett försäkringsbedrägeri. Det framgår i en undersökning av allmänhetens attityder till försäkringsbedrägerier.

Under hösten 2016 genomfördes en attitydundersökning av Novus som visade att 47 procent, nästan varannan av de tillfrågade, svarade att de kunde tänka sig att anmäla en person som begått ett försäkringsbedrägeri. Anmälningsbenägenheten pekar på en ökning jämfört mätningar som gjorts 2014 och 2013. Vid mätningen 2014 svarade 44 procent att de kan tänka sig att anmäla och 2013 svarade 40 procent att de kan tänka sig att anmäla.

Vid attitydundersökningen uppgav även 7 procent att de kan tänka sig att medvetet överdriva värdet på det man försäkrat för att få ut mer pengar från försäkringsbolaget i samband med skada. Män och personer i åldersgruppen 30-49 år svarade i högre grad Ja medan kvinnor och personer i åldersgruppen 50-79 år svarade i högre grad Nej.


Kort om undersökningen:
Undersökningen genomfördes av Novus under perioden 27 oktober-2 november 2016. Undersökningen är gjord på ett riksrepresentativt urval av personer i åldersgruppen 18-79 år. Totalt genomfördes 1031 intervjuer.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här