Gängskjutningar, internationella stöldligor och smash & grab- vart är vi på väg?

22 maj 2017

Uppklarandegraden av många vardagsbrott fortsätter att sjunka till låga nivåer. Polisen verkar prioritera bort dessa brott till förmån för utredning av våldsbrott och annan grövre brottslighet. Utvecklingen riskerar att få långsiktigt negativa konsekvenser för både tryggheten och tilliten i samhället.

Gängskjutningar med dödlig utgång har ökat kraftigt det senaste året. Få av dessa skjutningar klaras upp. Internationella stöldligor stjäler bilar och bildelar som sedan förs ut ur landet. Vissa bilägare har blivit drabbade mer än en gång. Maskiner körs in i butiksfasader för att komma åt stöldgods för ett högre värde. Många personer, ofta nationella ligor, är inblandade och brottet kräver stora utredningsresurser för polisen. Samtidigt har både utsattheten för brott mot enskild person och den upplevda otryggheten hos allmänheten ökat det senaste året.

Välkommen till ett seminarium där vi diskuterar vardagsbrottslighet ur tre olika perspektiv: gängskjutningar, internationella stöldligor och smash & grab kupper. Vart är vi på väg och hur ska vi jobba för att öka tryggheten i samhället? Hur ska rättsväsendet återfå förtroendet som sjunkit under det senaste året? Vid seminariet kommer tre paneldebatter äga rum med beslutsfattare och representanter från Polisen och näringslivet. Moderator är Margit Silberstein.

Tid: Den 5 juli kl 16.00 - 17.00
Plats: Sävesalen, Gotlands Museum
Medverkande: Anti Avsan, (M). Per Geijer, Svensk Handel. Roger Haddad (L). Heléne Petersson (S). Representant från Polisen. Per Norström, Larmtjänst. Ann Hassel Tano, Länsförsäkringar.

Välkommen!

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här