Maskinstölderna fortsätter öka i Stockholm

03 juli 2017

Under 2017 har efterlysningarna av entreprenadmaskiner/redskap ökat. Störst är ökningen i Stockholm där efterlysningarna ökat med 300 procent. Det visar den senaste statistiken från Larmtjänst.

Under de två första kvartalen 2017 har 56 traktorer och 91 entreprenadmaskiner/redskap blivit efterlysta i Sverige. Detta kan jämföras med samma period 2016 då 54 traktorer och 64 entreprenadmaskiner/redskap blev efterlysta. Statistiken visar att efterlysningarna av entreprenadmaskiner/redskap ökat rejält under 2017 och främst i Stockholms län. Under året har 42 entreprenadmaskiner/redskap blivit efterlysta i länet vilket kan jämföras med samma period 2016 då 14 entreprenadmaskiner/redskap blev efterlysta, en ökning med 300 procent.

- Vi såg redan under 2016 att stölderna av maskiner i Stockholm ökade, något som fortsätter under 2017, säger utredare Peter Sundman på Larmtjänst.

I Skåne har efterlysningarna av entreprenadmaskiner/redskap under året istället minskat från 17 efterlysningar till 6 efterlysningar.

Av de 91 efterlysta entreprenadmaskiner/redskap är det främst grävmaskiner, 32, och hjullastare, 25, som försvinner.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här