Arbogafallet: Ond bråd död och grovt försäkringsbedrägeri

25 april 2018

Larmtjänstpoddens senaste avsnitt handlar om ond bråd död och framför allt om försök till grovt bedrägeri. Utredarna från If Försäkring berättar detaljerat om hur de arbetade med Arbogafallet.

Det har skrivits kilometer om Arbogafallet eller de så kallade Sommarstugemorden. I detta avsnitt av Larmtjänstpodden får du lyssna på Mårten Sällström och Gunilla Andrén som är utredare på If Försäkring.

Allt börjar med att Johanna Möller vill få ut ersättning på sin avlidna makes livförsäkring kort efter dödsfallet och hur det tänder röd flagg hos försäkringsbolaget som börjar göra efterforskningar kring dödsfallet. Utredarna berättar detaljerat om hur de går till väga för att samla fakta kring ärendet.

”Under utredningen växer bilden av Johanna Möller fram som lite läskig och speciell, vi ville hämta hem våra känslor och vara samlade innan vi träffade henne”, säger Mårten Sällström.

Många intressanta detaljer bidrar till att lägga pusslet om de fasansfulla händelserna i sommarstugan utanför Arboga – både i juni 2015 och i augusti 2016.

”Jag hörde om mordet i Arboga den 4 augusti och reagerade direkt men slog bort det på en gång för jag tänkte att det är för mycket för att vara sant”, säger Gunilla Andrén. ”Min reaktion när vi förstår … att hon har… så är det chockerande … riktigt chockerande”, fortsätter hon.

Podden finns här på vår hemsida men också på Soundcloud samt Itunes.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här