Cyberrisker och cyberattacker

18 december 2018

Id-kapningar, utpressningsvirus, överbelastningsattacker och skadlig kod. I vårt uppkopplade och allt mer digitaliserade samhälle ökar risken att drabbas av IT attacker och cyberangrepp. Hur kan man skydda sig? Och vad är en cyberförsäkring? Detta pratar vi om i senaste avsnittet av Larmtjänstpodden.

En angripare kan vara en individ, en grupp av individer eller t.o.m. en organisation eller en stat. Syftet med ett angrepp kan vara ekonomisk vinning genom bedrägeri eller utpressning, spionage, sabotage eller att på något annat sätt utnyttja den information och de system som den drabbade använder. Att skydda sig mot denna typ av angrepp blir därför allt viktigare. Men hur vanligt är det med cyberattacker? och går det att helt skydda sig mot dessa angrepp.

Cyberförsäkring kan vara ett viktigt komplement till organisationens övriga riskhantering. Även enskilda individer kan drabbas av cyberangrepp, men utbud och efterfrågan av särskilda cyberförsäkringar för privatpersoner är relativt sett begränsat.

Programledare: Åsa Sönnerby

Gäst Pär Karlsson, expert cyberrisker 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här