Året som gått!

05 december 2019

2019 är snart över och året på Larmtjänst har gått fort! Här kommer en summering av saker vi arbetat med under året.

Året började med att Larmtjänst tog hem de 29 motorer från Litauen som hade beslagtagits i juni månad 2017. Ett ärende som tagit lång tid.  

I februari medverkade Larmtjänst tillsammans med Polisen på Båtmässan i Göteborg för att sprida kunskap om Båtsamverkan och uppdatera mässbesökarna om de senaste stöldtrenderna.

Råd för framtiden

I april deltar Larmtjänst tillsammans med Båtsamverkan på Brås konferens ”Råd för framtiden” som är en nationell konferens om brottsförebyggande arbete.brå.jpg

Thomas Andersson, samordnare vid polisens båtsamverkan i region Väst.

Under maj månad tog Larmtjänst hem 25 motorer från Litauen. Motorerna hade beslagtagits av polisen under 2018 efter att en spårsändare hade gett utslag.  

Seminarium i Riksdagen om stöldligor

Den 12 juni var Larmtjänst tillsammans med 12 andra organisationer inbjudna till Riksdagen för att hålla ett seminarium om internationella stöldligor. Seminariet inleddes Edward Riedl, riksdagsledamot M, och Teres Lindberg, riksdagsledamot S, för att därefter lämna ordet till Mats Galvenius, vd Larmtjänst.Matsgalvenius.riksdagen.JPG

Tv: Mats Galvenius och Edward Riedl. 

Klockdatabasen lanseras

I juni lanserade Larmtjänst en klockdatabas över stulna och förlustanmälda klockor. Syftet med en sökbar klockdatabas är att det ska bli svårare att omsätta stulna och förlustanmälda klockor. Under året har två klockor utomlands hittats tack vare databasen.

I juni månad fick Larmtjänst ett samtal från polsk polis som hade åtta motorer som de misstänkte var svenskstulna. Larmtjänst fick träff på två motorer som hade blivit stulna någon dag tidigare i Örebro och som precis hade registrerats i databasen. På detta sätt kunde man även identifiera de övriga motorerna som i sin tur kunde levereras till Sverige månaden efteråt. Snabbt ärende! 

Larmtjänst i Almedalen

I juli var Larmtjänst för sjätte året i rad i Almedalen och arrangerade tillsammans med Svensk Försäkring ett seminarium om internationella stöldligor. Vid seminariet deltog Ann Hassel Tano, Utredningschef, Länsförsäkringar,Mats Galvenius, Vd, Larmtjänst, Per Norström, Moderator, Larmtjänst, Johan Pehrson, Riksdagsledamot, Liberalerna, Fredrik Lundh Sammeli, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna och Ann- Marie Orler, Polisen.

panel.almedalen.jpg

T.v: Fredrik Lundh Sammeli, Johan Pehrson,Ann Hassel Tano, Ann- Marie Orler och Per Norström. 

I augusti kunde Larmtjänst ta hem två Teslabilar och en Porsche från Litauen. Bilarna hade stoppats av polisen i juni månad. Samtliga tre bilar var stulna i Helsingborgstrakten. 

I september genomförde Larmtjänst olika utbildningsinsatser som exempelvis att besöka Malmö för att informera/utbilda Tullverket, Kustbevakning och Polis om fordonskriminalitet inför det regeringsuppdrag som myndigheterna fått att förstärka bekämpningen av internationella brottsnätverk som begår stölder i Sverige. 

November avslutades med att man kunde anträffa en Arronet 25 CXIP, värd 1,3 miljoner kronor tack vare tips från allmänheten till Larmtjänst. 

Det här var en liten del av Larmtjänsts verksamhet. Tack för detta året! 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här