Kvartalsstatistik för entreprenadmaskiner och traktorer

09 april 2019

Under första kvartalet 2019 har det efterlysts 36 entreprenadmaskiner och redskap samt 13 traktorer. Antalet efterlysningar ligger på samma nivåer som första kvartalet 2018. Det visar den senaste preliminära statistiken från Larmtjänst över maskiner och traktorer.

Under första kvartalet 2019 har det efterlysts 36 entreprenadmaskiner vilket är en liten ökning jämfört med samma period 2018 då det efterlystes 28 entreprenadmaskiner. Av de 36 efterlysta maskinerna är 26 fortfarande borta. Andelen maskiner som inte har återfunnits efter årets slut brukar vara hög, omkring 70-80 procent vilket tyder på att många maskiner försvinner utomlands.

- Maskinerna är även ofta oregistrerade vilket gör de svårare att identifiera om de anträffas efter stöld. Av den anledningen bör man registrera maskinerna eftersom den underlättar identifieringen samtidigt som det kan bidra till att fler stulna maskiner återfinns, säger Peter Sundman.

Hjullastare, band- och hjulburna grävmaskiner och kompaktlastare är de maskintyper som varit mest utsatta för stölder under första kvartalet 2019.

Under första kvartalet har det även efterlysts 13 traktorer vilket kan jämföras med samma period 2018 då det efterlystes 14 traktorer. Av de 13 efterlysta traktorerna är 7 fortfarande borta.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här