Personer frihetsberövade efter internationellt samarbete

08 november 2019

11 personer som ingår i en kriminell gruppering har frihetsberövats efter internationellt samarbete. Personerna misstänks ha stulit bilar i Sverige som sedan har transporterats vidare till Polen.

I en insats har sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i polisregion Syd, tillsammans med andra polisiära enheter, och i samarbete med polska Maritime Division of Polish Border Guard gripit sammanlagt elva personer. De gripna ingår i en kriminell gruppering vars intresse främst har rört stölder av bilar av märkena Mazda och Toyota som stulits i Sverige och sedan transporterats till Polen.

Insatsen som ledde fram till gripandena ägde rum tidigare i veckan i såväl Sverige som Polen. Förutom personal från polisen och polskt rättsväsende var en representant från Europol samt it-forensiker inblandade i insatsen. Sammanlagt fem bilar som misstänks vara stulna beslagtogs tillsammans med falska chassinummerdekaler, svenska registreringsskyltar, verktyg för märkesförfalskning, störningsutrustning för mobiltelefoni, diverse bilreservdelar samt elektronisk utrustning för biltillgrepp.

Källa: Polisen

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här