Ökning av stölder av maskiner under första kvartalet

23 april 2020

Under första kvartalet 2020 har det efterlysts 61 entreprenadmaskiner och redskap samt 13 traktorer. Detta kan jämföras med samma period 2019 då det efterlystes 39 maskiner och 13 traktorer. Det visar den senaste preliminära statistiken från Larmtjänst över maskiner och traktorer.

Under första kvartalet 2020 har det efterlysts 61 entreprenadmaskiner vilket är en ökning jämfört med samma period 2019 då det efterlystes 39 entreprenadmaskiner. Under kvartalet har det även efterlysts 13 traktorer vilket är lika många som under första kvartalet 2019.

- När det kommer till efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer kan vi i dagsläget inte se några effekter av den pågående pandemin (Covid 19) som påverkat statistiken för många andra brottskategorier, säger utredare Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

Hjullastare samt band- och hjulburna grävmaskiner är de maskintyper som varit mest utsatta för stölder under första kvartalet 2020. Av de 61 efterlysta maskinerna är 37 fortfarande borta. Av de 13 efterlysta traktorerna är 6 fortfarande borta.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.