Skjuten man ville inte hjälpa polisen- nekas ersättning av försäkringsbolaget

17 januari 2020

Under 2014 fick en man från Göteborg livshotande skador då han blev skjuten tre gånger i bröstet och en gång i låret. Mannen begärde ut ersättning från försäkringsbolaget som sa nej.

Försäkringsbolaget Folksam nekade den skjutne mannen ersättning då de ansåg att han inte hjälpt till tillräckligt i polisutredningen. Mannen stämde Folksam och i januari avgjordes ärendet av Göteborgs tingsrätt, rapporterar juridiknyhetsbyrån Blendow Lexnova.

33-åringen, som enligt polisen har kopplingar till ett kriminellt gäng, borde känna till vilka som var inblandade i dådet, anser rätten. Att han inte lämnade alla uppgifter han hade i polisutredningen gjorde att ”rättsväsendets möjligheter att beivra brottet kraftigt begränsats liksom Folksams möjligheter att kräva åter eventuell försäkringsersättning av gärningsmannen”, skriver domstolen, som ger försäkringsbolaget rätt och avslår mannens krav.

(TT)

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här