Centrum för AMP – Tryggare platser med lokalt engagemang

20 april 2021

Centrum för AMP är en ideell förening som tillkommit efter Trygghetskommissionens arbete där man föreslog en modell, den så kallade AMP-modellen. Modellen ska syfta till att utveckla en plats genom lokalt engagemang av affärsidkare och medborgarna själva. Larmtjänstpodden träffar Sara Bjurström, vd för Centrum för AMP och pratar om utmaningar, pilotprojekt, Uppsala, Haninge och en coronafri framtid.

Centrum för AMP är ett kunskapscentrum som består av olika kompetenser och som verkar för att utveckla och implementera den här Affärs- och Medborgarplats modellen (AMP-modellen). För varje plats skapas en lokal organisation med verksamhetsledare. 

sara_bjurström.jpg

Ett av de första pilot-platserna är Forumtorget i Uppsala. Här vill man göra platsen mer attraktiv genom att erbjuda aktiviteter som spel, böcker, uppträdanden, musik eller yoga. Tyvärr hindrar pandemin aktiviteter som samlar många människor på en plats men det kommer när pandemin avtagit.

Lyssna på hela intervjun med Sara Bjurström, där poddar finns – eller via denna länk.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.