14 åriga Astrid gjorde praktik på Larmtjänst

12 maj 2022

Under en veckas tid hade Larmtjänst en praktikant på plats, 14-åriga Astrid. Här är hennes summering av veckan.

Jag tror att de flesta har praoat någon gång i livet. Det brukar vara sådär i åttan eller nian, och så var det även för oss. Under den här veckan har jag praoat på ett toppenställe, jag fick praktisera hos Larmtjänst AB. Det har verkligen varit jättespännande och jag har fått göra och vara med på massor med spännande och intressanta grejer som jag förmodligen aldrig skulle fått vara med om jag inte praktiserat just här, på Larmtjänst. 

Veckan började med att vara på kontoret och vara med på möten. Lite ovant kanske för en fjortonåring men förmodligen väldigt nyttigt. Jag fick en väldigt bra inblick vad arbetslivet kan bestå av och lärde mig mycket om hur Larmtjänsts verksamhet fungerar. Jag fick också lära mig om bilar, bilnycklar och bilstölder. Det var väldigt intressant och kul i och med att jag fick prova att teststjäla en bil. Jag som bor i ett område med hyfsat mycket bilstölder blev förvånad över hur lätt det var. Man får verkligen akta sig! 

På tosdagen åkte jag med Magnus och hunden Nogger till en brandplats för en brandutredning. Det var superspännande och lärorikt. Jag fick vara med när först Magnus utredde platsen, sedan Nogger. Det var väldigt häftigt att se hur dom båda arbetade och jag insåg hur viktigt det är att ha en brandhärdshund som Nogger för sådant. Han var jätteduktig på att hitta saker och det gick så fort också. Det blev extra kul när vi hittade något, något viktigt. Ett annat plus var att jag sen fick följa med till polishögskolan och se hur det såg ut där.  

På onsdagen fick jag en genomgång om it forensik av Gabriel. Det var jätteintressant och jag lärde mig massor. Det är verkligen läskigt hur mycket information man kan få ut av en mobil och hur mycket den vet om oss. Jag fick knäcka och tömma en mobil, det var väldigt spännande och intressant att veta hur man gör när man tömmer en mobil. På eftermiddagen hände något ovanligt, 24 båtmotorer kom från Rumänien tillbaka till Sverige. Båtmotorerna var stöldgods från Sverige som hade transporterats till Rumänien, förmodligen för att säljas svart. Att dessa kom tillbaka var därför väldigt ovanligt och det har tagit lång tid att få tillbaka dem. Jag tyckte därför att det var extra roligt att jag fick vara med när dessa kom tillbaka.  

Men mina ”äventyr” var inte slut där. Jag fick också följa med på ett event med föreläsningar på Yamaha center i Haninge. Där fick jag och många andra lära oss om båtmotorer, hur man minskar stölder av dem, med mera. Det var väldigt lärorikt och intressant.  

Min praovecka har verkligen varit superlärorik och jag har lärt mig jättemycket om Lamtjänst och om hur viktig Larmtjänsts verksamhet är. Jag har fått lära mig om tips och hur det kan hjälpa Larmtjänst, Polisen och försäkringsbolag. Jag har även lärt mig om Larmtjänsts internationella verksamhet, om Larmtjänsts samverkan med försäkringsbolag och hur Larmtjänst kan hjälpa bolagen samt hur viktigt kommunikation är för ett företag. Jag kommer alltid komma ihåg min praovecka hos Larmtjänst som rolig och lärorik, och som har gett mig en bra inblick i arbetslivet. 

/Astrid Koch  

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.