Många efterlysta Lexusbilar i Stockholm

22 juni 2022

Mellan den 1 januari och 22 juni har det efterlysts 24 Lexusbilar i Sverige. Av dessa har 19 bilar blivit efterlysta i Stockholms län. Av de 24 bilarna är enbart 3 st återfunna.

Just nu är det många Lexus bilar som stjäls i Stockholmsområdet. Under året har det efterlysts totalt 24 Lexusbilar i Sverige varav 19 st i Stockholmsområdet. Av de 24 bilarna är det enbart 3 st som har anträffats.

- Det är norra och nordvästra Stockholm som är mest utsatt för dessa stölder. Vi misstänker att det rör sig om internationella brottsnätverk, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Exempel på stölder som inträffat nyligen:

Tips för att minska risken för stöld:

  • Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den.
  • Använd garage om du har det!
  • Ha belysning på garageuppfarten som tänds om någon är där.
  • Hantera din bilnyckel som en värdesak och förvara den inte precis innanför entrédörren.
  • Om du har keyless system- förvara din bilnyckel i en metallburk så inte signalen går därifrån. Kontrollera genom att ta med burken ut till bilen och försök öppna bilen. Förvara även din reservnyckel i en metallburk.
  • Använd larmsystem.
  • Rattkrycka!
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet