Maskinentreprenörerna ansluter sig till samverkansprojektet Vägsamverkan

23 september 2022

Vägsamverkan är ett samverkansprojekt mellan Polisen, Larmtjänst, Sveriges Åkeriföretag och nu även Maskinentreprenörerna. Målet är att förebygga stöldbrottslighet och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna.

Målet med Vägsamverkan är att minska brottsligheten och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna. För att lyckas med detta är ökad uppmärksamhet och iakttagelse från de som vistas ute på vägarna, många gånger yrkeschaufförer men även allmänheten, avgörande för polisen. Projektet Vägsamverkan bygger på samma koncept som Båt- och Grannsamverkan.

Nu ansluter sig även Maskinentreprenörerna till samverkansprojektet. Maskinentreprenörernas medlemmar, som tillhandahåller entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, snöröjning, etc, rör sig ofta längs vägarna både när de transporterar sina maskiner och när de arbetar längs vägarna (vägbyggen, snöröjning, etc.). De är utsatta för omfattande stölder - främst dieselstölder, stölder av maskiner och stölder av verktyg/utrustning. När det gäller dieselstölder är det antagligen samma ligor som riktar in sig både på lastbilar/åkerier och maskinentreprenörer.

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet