Poddavsnitt om stöldvågen av Lexusbilar

06 september 2022

Under året har ett flertal Lexusbilar, av modell RX450, blivit stulna. Stölderna äger främst rum i Stockholmsområdet. Varför har dessa Lexusbilar blivit så attraktiva för tjuven? Vi pratar även om en skada du bör vara extra vaksam över om du fått på din bil! Skadan kan betyda att du snart får påhälsning av tjuven (igen).

Mellan den 1 januari och 31 augusti har 51 Lexusbilar blivit efterlysta. Av dessa är 37 st av modellen RX450. Just nu ser Larmtjänst och Polisen en stöldvåg på dessa bilar och stölderna sker främst i Stockholmsområdet.

I avsnittet berättar vi om varför dessa bilar är så utsatta just nu. Vi tar också upp en skada på bilen som du ska vara extra vaksam på om du upptäcker att du fått den. Troligtvis har tjuven redan då varit på din bil och risken är att hen kommer tillbaka.

Programledare: Åsa Lundin, Larmtjänst 

Gäst: Fredrik Lindstedt, Larmtjänst

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet