Villaägarna möter Mats Galvenius

19 maj 2022

Se en längre intervju med Larmtjänsts vd Mats Galvenius där han går djupare in på problemet med de internationella stöldligorna. Intervjun görs av Villaägarna.

Mats Galvenius, vd Larmtjänst, intervjuas av Villaägarna. Nedan kan du se när Mats Galvenius  berättar mer om problematiken med de internationella stöldligorna och varför han befarar att sanktionerna mot Ryssland kan skapa en enorm efterfrågan på västerländska produkter och reservdelar. 

 

Tullen får bara stoppa utförsel av stöldgods om de snubblar över det. Men eftersom de inte gör några utförselkontroller där de kan råka hitta stöldgods blir lagändringen blek och tandlös, säger Mats Galvenius och föreslår en rad förändringar:

  • Gör utförsel av stöldgods till smuggelbrott så att tullen får fulla befogenheter att stoppa utförseln.
  • Utförselkontroller vid de tolv gränsövergångar där en stor del av stöldgodset förs ut.
  • Ordentliga resurser till Polisen så att de kan utreda de brott som sker i stället för att skriva av dem.
  • Privatpersoner måste ha bättre koll på identiteten på sina ägodelar för att möjliggöra identifiering vid en eventuell stöld. Det är viktigt att spara information som kan underlätta identifiering med exempelvis skrovnummer, motornummer, ramnummer eller serienummer så att man kan lämna korrekta uppgifter till polis och försäkringsbolag.

Villaägarnas hemsida>>>

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet