19 svenskstulna robotgräsklippare åter i Sverige

01 november 2023

I början av juni stoppade litauisk gränspolis en transport från Sverige som innehöll svenskstulna robotgräsklippare som stals under våren 2023. Gräsklipparna kunde beslagtas, identifieras och i oktober månad var de äntligen åter i Sverige.

Vid en gränskontroll den 2 juni stoppade litauisk polis en transport från Sverige som innehöll 20 robotgräsklippare och laddningsstationer.

Polisen i Litauen skickade en förfrågan om godset till Larmtjänst som i sin tur kontaktade Husqvarna, Godsspan och Nationella operativa avdelningen (NOA) för att kunna identifiera gräsklipparna och spåra ägarna. Godset kunde beslagtas och under sommaren har ett identifieringsarbete pågått. Gräsklipparna visade sig vara stulna i polisregion Öst och Väst under våren 2023.

19 gräsklippare har identifierats och skickats tillbaka till Sverige.

-Genom god samverkan mellan myndigheter, Larmtjänst och Husqvarna har vi lyckats identifiera maskinerna samt hitta ägarna, säger utredare Viktor Eklöf på Larmtjänst.

Ägarna till gräsklipparna är informerade.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet