Larmtjänst medverkade vid internationell insats mot organiserad gränsöverskridande brottslighet

30 maj 2023

Mellan den 23–25 maj medverkade Larmtjänst tillsammans med Polismyndigheten, Tullverket, Kustbevakningen och flera andra myndigheter vid en internationell insats för att förebygga och stoppa organiserad gränsöverskridande brottslighet i Östersjöområdet. Larmtjänst hjälpte till att kontrollera identiteten på utgående gods.

Vid insatsen har 16 myndigheter från 10 olika länder i norra Europa samt Europol deltagit med personal på plats i Sverige. Larmtjänst var på plats med personal i Nynäshamn där Polisen med hjälp av Larmtjänst bland annat kunde beslagta en falskskyltad och omidentifierad Audi RS6 och en stulen hjullastare. Larmtjänst bistod även Polisen per telefon och kunde hjälpa till att identifiera en stulen Finnmaster med Yamaha-motor som stoppades i Karlshamn.

-Sverige är ett attraktivt land för stöldligor och vi vet att mycket stulet gods försvinner över våra gränser. Samverkan mellan myndigheter är ett mycket effektivt sätt för att bekämpa den organiserade brottsligheten och Larmtjänst är glada att även vi fick vara med och bidra med vår kompetens vid insatsen, säger Mats Galvenius, vd Larmtjänst.

Enligt statistik från Polismyndigheten kontrollerades totalt 14 800 fordon i insatsen. Polisen kunde även gripa 18 personer för brott och beslagta ett tiotal fordon.

Läs med om insatsen på Polisens hemsida:

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2023/maj/manga-gripanden-och-stora-beslag-i-internationell-insats/ 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet