Larmtjänstpodden: Sprängningar, dödsskjutningar och gängvåld- men vad hände med vardagsbrottsligheten?

07 november 2023

I det senaste avsnittet av Larmtjänstpodden pratar vi om vardagsbrottslighet och varför det är viktigt att även prioritera den typen av brottslighet trots rådande våldsvåg.

Stölder, inbrott, åldringsbrott och bedrägerier är exempel på mängdbrottslighet. Det är den brottslighet som drabbar flest människor i Sverige och som skapar stor otrygghet i samhället. Trots det så är det den brottslighet som tyvärr prioriteras ner pga grövre brottslighet som exempelvis gängvåld. Men om vi gräver djupare i det så blir mängdbrottsligheten, även kallad vardagsbrottslighet, problematiskt – dels pga otryggheten i samhället som den skapar, frustrationen som många utsatta känner då deras ärenden blir nerlagda och dels pga de stora summor pengar som brottsligheten genererar som i sin tur göder den grövre brottsligheten.

Programledare: Åsa Lundin, Larmtjänst
Gäst: Mats Galvenius, vd Larmtjänst

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet