Larmtjänstpodden: Varför sprängs det så mycket i Sverige?

23 maj 2023

I det senaste avsnittet av Larmtjänstpodden pratar vi om sprängningar. Varför sprängs det så mycket i Sverige? Vad finns det för åtgärder för att minska antalet?

Under 2022 inträffade 90 sprängningar i Sverige. Värsta drabbat var polisregion Stockholm och polisregion Syd. Bara under det första kvartalet i år har den anmälts 46 sprängningar.

Sprängningarna skapar stor otrygghet i samhället samtidigt som det medför stora kostnader då utsatta fastigheter måste renoveras och människor måste evakueras. Sverige sticker även ut i antalet sprängningar- varför? 

Programledare: Åsa Lundin, Larmtjänst
Gäster: Katarina Leander, Länsförsäkringar Östgöta. Patrik Larsson Länsförsäkringar Östgöta. Ronja Wildenstam, Svensk Försäkring. 

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet