Man dömd till fängelse för att ha förvarat stöldgods till ett värde av drygt 1,4 miljoner kronor

08 mars 2023

En man från Litauen döms av Södertörns tingsrätt till 1 år och 4 månaders fängelse för bla grovt häleri. Mannen har förvarat 18 stulna båtmotorer till ett värde av drygt 1,4 miljoner kronor

Stölderna av motorerna har inträffat under september- oktober månad 2021. En av motorerna gav utslag från en anläggning i Stockholm och när polisen kom till platsen fann man totalt 18 stulna motorer.

I domen skriver bla tingsrätten: ” När det gäller risk för fortsatt brottslighet tar tingsrätten hänsyn till att den brottslighet som x döms för avser storskalig hantering av stöldgods på ett sätt som för tankarna till yrkesmässig verksamhet.”

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet