Ökning av antalet efterlysta terränghjulingar

14 mars 2023

Under 2022 ökade antalet efterlysningar av terränghjulingar med 20 procent. Under året har totalt 349 efterlysningar gjorts. Av dessa var 82 procent fortfarande borta vid årets slut. Det visar statistik från Larmtjänst.

Under 2022 efterlystes totalt 349 terränghjulingar, en ökning med 20 procent jämfört med året innan då det efterlystes 291 terränghjulingar.

- Terränghjulingar har blivit ett mer populärt fordon då det är väldigt praktiskt på exempelvis bondgårdar. Detta i kombination med att även internationella brottsnätverk gett sig på terränghjulingarna skulle kunna vara en förklaring till ökningen, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Av de efterlysta terränghjulingarna är det enbart 18 procent som återfanns vid årets slut.

Flest efterlysningar har skett i polisregion Nord, men stölderna är relativt utspridda i landet.

Diagrammet visar antalet efterlysta terränghjulingar fördelat på polisregion under 2022. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet