Transportstölder februari

10 mars 2023

I februari månad har det polisanmälts 65 transportstölder, vilket är färre stölder jämfört med tidigare år. Under månaden har det även polisanmälts 256 stölder av diesel ur fordonstank. Antalet är en viss minskning sedan en topp under sep-nov 2022.

Varje månad tar polisen fram statistik över antalet transportstölder och antalet stölder av diesel ut tank. Under januari månad kan man se en nedgång av antalet transportstölder jämfört med tidigare år.  Den vanligaste formen av transportstöld är s.k. ”kapellskärningar”. Det är kriminella som åker runt mellan olika rastplatser nattetid, skär hål i mjuka kapell och/eller öppnar olåsta/plomberade släpdörrar och lastar över sådant påträffat gods de anser vara stöldbegärligt till egna fordon. Ofta arbetar de 2-4 personer ihop, ibland så många som 8 med flera fordon samt mindre lastbil för transport.

Källa: Polisen

Karta över vart stölderna skett. Källa: Polisen. 

Under februari anmäldes 256 stölder av diesel ur fordonstank (samtliga fordonstyper, inkl. entreprenadfordon). Antalet är en minskning sedan en topp under sep- nov 2022. 

Karta över vart stölderna främst skett. Källa: Polisen. 

Ta del av all månadsstatistik:

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet