Efterlysningarna av Rambilar fortsätter

26 juni 2024

Mellan den 1 januari och 25 juni i år har det efterlysts 36 Rambilar vilket är lika många som under samma period föregående år. Av de efterlysta bilarna är enbart 11 anträffade. Det visar statistik från Larmtjänst.

Antalet efterlysta Rambilar ökade rejält under 2023, en trend som fortsätter in i 2024. Dessa eftertraktade bilar har ett värde som varierar mellan en miljon och nästan två miljoner kronor. Under perioden 1 januari till 25 juni har 36 Rambilar efterlysts, vilket motsvarar antalet efterlysningar under samma period 2023. Flest bilar har efterlysts under våren, framför allt i mars månad då 11 bilar efterlystes. I juni (fram till den 25:e) har 3 bilar efterlysts. Av de totalt 36 efterlysta bilarna har bara 11 återfunnits, vilket innebär att 25 bilar, eller 69 procent, fortfarande saknas.

- Majoriteten av de bilarna som har återfunnits har hittats i Litauen som är ett känt transitland för bilstölder, säger utredare Fredrik Lindstedt på Larmtjänst.

23 av de 36 efterlysningar av Rambilar har gjorts i polisregion Stockholm och fyra har gjorts i polisregion Väst.

efterlysta rambilar 2024

Diagrammet visar antalet efterlysta RAM-bilar under perioden 1 januari-25 juni fördelat per polisregion.

Tips på hur du minskar risken för bilstöld:

  • Låsning: Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den.
  • Garage: Använd garage om du har det och se till att det finns belysning på garageuppfarten som tänds om någon närmar sig.
  • Nyckelhantering: Hantera din bilnyckel som en värdesak. Förvara den inte precis innanför entrédörren, särskilt om du har ett keyless system. Förvara din bilnyckel i en metallburk för att blockera signalen. Förvara även din reservnyckel i en metallburk.
  • Larm: Använd ett larmsystem och överväg även ett externt eftermonterat larm som är oberoende av bilens egna larm.
  • Rattkrycka
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet