Maskinstölderna minskade något under 2017

12 februari 2018

Stölder av entreprenadmaskiner och traktorer minskade något under 2017. Med totalt 321 stölder under föregående år minskade stölderna med knappt två procent jämfört med 2016. Antalet maskiner som inte återfinns ökar däremot. Stockholms län är som tidigare värst drabbat med 22 procent av det totala antalet stölder.

Under 2017 stals 321 maskiner vilket är en minskning med knappt två procent jämfört med föregående år. Av de stulna maskinerna återfanns 82 stycken vilket är betydligt färre än 2016. Att färre maskiner återfinns kan bero på att de stulna maskinerna i ökad utsträckning förs ut ur landet.

Flest stölder sker i Stockholms län, 71 stycken, följt av Västra Götaland (31) och Skåne (26) som dock båda noteras för en markant minskning av stölder.

- Vi ser en minskning av maskinstölder i Västra Götaland och Skåne län, säger utredare Peter Sundman på Larmtjänst. Det beror på att polisen haft riktade insatser under året och att medvetenheten bland allmänheten kring att skydda sig har ökat.

I Stockholms län är det precis som tidigare främst entreprenadmaskiner som stjäls. Det populäraste fabrikatet bland tjuvarna är Volvo följt av John Deere. Bland traktorer är John Deere det överlägset mest drabbade med 14 stölder jämfört med 17 stölder 2016.

Flest antal stölder sker på våren och hösten med en nedgång under sommaren.

Efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer 2017

Efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer 2017

Kontakt: Joacim Londér, pressansvarig Larmtjänst, tele: 08- 522 785 18, joacim.londer@larmtjanst.se, www.larmtjanst.se

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här