;

Dokumentanalyser

Larmtjänst arbetar med att stödja försäkringsföretagens utredningsverksamhet vid oklara försäkringsfall. Som en del i arbetet utför vi dokumentanalyser för att kontrollera och säkerställa om kvitton och dokument är äkta. På så vis kan vi upptäcka och förebygga försäkringsbedrägerier.

Försäkringsföretagen får ofta in kvitton och dokument från försäkringstagarna. Vid misstanke om förfalskning kan föresäkringsföretagen skicka in handlingarna för analys hos Larmtjänst. Genom vår analysutrustning kan vi analysera bläck och tryck på papper och se om det är en förfalskning eller inte. Därefter protokollerar och presenterar vi informationen som kommit fram genom analysen. På så vis kan vi hjälpa försäkringsföretagen att avslöja bedrägeriförsök och säkerställa att rätt ersättning betalas ut till försäkringsföretagaren. Om ärendet tas upp i domstol kan försäkringsföretaget även få stöd från en oberoende part som Larmtjänst.

Analys av tryckmetoder

Analysutrustningen jobbar med olika belysningar och gör det möjligt att särskilja typer av pennpastor. Genom att analysera tryckmetoder och skrifter kan Larmtjänst se om kvittot eller dokumentet har manipulerats i efterhand. Ofta är det datum eller belopp som har ändrats i syfte att få en högre ersättning än man är berättigad till.

Utländska handskrivna kvitton

En stor del av analyserna görs på utländska handskrivna kvitton och majoriteten av kvittona rör guldsmycken och juveler. Ibland förfalskas även certifikat, exempelvis klockcertifikat. Genom analysutrustningen är det möjlighet att kontrollera om dokumentet är äkta eller inte.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.