Fem större containerstölder på 10 dagar

19 december 2013

De senaste tio dagarna har fem större stölder av containrar fyllda med metallskrot stulits på olika platser i Sverige. Den senaste stölden ägde rum i Halmstad. Då stals två röda containrar som innehöll 23 ton pressade bilar.

Stölderna har ägt rum i Stockholm, Oskarshamn, Hultsfred, Virserum och nu senast, natten till den 19 december, i Halmstad.

- Det är många containerstölder på kort tid. Vad vi känner till så har det tidigare i år enbart inträffat två liknande stölder, säger utredare Bosse Andersson på Larmtjänst.

Vid ett flertal stöldtillfällen har man stulit hela lastväxlarflak där containrarna stått lastade men det finns även exempel på stölder då enbart containrarna har stulits.

- Man vill komma åt metallen som sedan säljs vidare, både inom och utanför Sverige, säger Bosse Andersson.

Larmtjänst har upparbetade larmkedjor för metallstölder för att snabbt få ut informationen till bla handlare och poliser. Larmkedjorna används även för att identifiera misstänkt stöldgods. På så vis har metaller kunnat identifieras.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här