Fortsatt samarbete för att minska båtmotorstölderna

22 april 2013

Onsdagen den 17 april anordnade polisen i Västra Götaland ett båtsamverkansmöte för att diskutera den pågående satsningen mot båtmotorstölderna. De första siffrorna visar nu på en minskning av antalet stölder jämfört med samma period föregående år.

I februari i år startade polisen i Västra Götaland upp ett projekt för att minska antalet båtmotorstölder. Nu anordnade man en minikonferens för att följa upp arbetet. Till mötet bjöd man bla in Larmtjänst och representanter från försäkringsbolagen i Sverige. Även polis från Kungsbacka och en representant från BRÅ var på plats då de vill göra liknande satsning i Kungsbacka.

Som en del i projektet har Larmtjänst tagit fram båtsamverkansskyltar som ska placeras i hamnar och marinor, tryckt foldrar med informationen "Köp i god tro" och informationsblad om båtsamverkan. Informationsbladet har försäkringsbolagen sedan skickat ut till sina kunder. Polisen har jobbat aktivt och har under våren fått sex personer häktade för båtrelaterade brott.

Projektet har enbart pågått sedan februari men satsningen verkar redan ge resultat. Statistik visar att antalet båtmotorstölder har gått ner under året jämfört med samma period 2012.

- Men vi måste även ta hänsyn till att det varit en lång vinter och att detta kan vara en bidragande orsak till minskningen av antalet båtstölderna. Vi ser en minskning i hela landet, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Arbetet för att minska båtmotorstölderna fortsätter. Polisen i Västra Götaland kommer exempelvis besöka hamnar, båtklubbar och marinor för att fortsätta informera om båtsamverkan. Man kommer även under våren och hösten genomföra operativa insatser tillsammans med norsk polis.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här