Båtar som återfunnits tack vare tips från allmänheten

06 augusti 2015

Sedan slutet av juni har sex stulna båtar återfunnits tack vare tips från allmänheten till Larmtjänst. Det sammanlagda värdet på båtarna uppgår till omkring 1,5 miljoner kronor.

Tips från allmänheten om stöldgods är en viktig del i Larmtjänsts arbete med godsåterfinnande. Sedan slutet av juni har sex stulna båtar återfunit genom tips.

Ett av de inkomna tipsen gällde en Buster XXL som man sett i Norge. Båten var stulen i Stockholmsområdet och hittades i Mo i Rana. Samtidigt hittades även ett svenskstulet släp.

Även en Uttern motorbåt anträffades genom tips till Larmtjänst som i sin tur kontaktade polisen. Polisen åkte till angiven plats där man kunde gripa en person för grovt häleri.

Den 24 juli stals en Ryds motorbåt i Sundsvall. Några dagar senare får Larmtjänst ett tips om att den finns i Härnösand. Polisen åker till platsen som konstaterar att det är den stulna båten.

Ett annat tips som inkom under sommaren gällde en Silver Eagle 630 som stals i Uppsala i slutet av 2014. Båten kunde genom tipset beslagtas i Rundvikshamn i Nordmaling.

Genom ett och samma tips kunde även två båtar, en Flipper 630HT och Ryds 620 återfinnas i Stockholmområdet.

 


Misstänker du stöldgods? Ring Larmtjänst tipsnummer 020 325 325 eller maila tips@larmtjanst.se.

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här