Lyckad fordonskontroll i södra Spanien

21 augusti 2015

Mellan den 22 juli och 3 augusti deltog Larmtjänst vid Interpols internationella gränskontroll av fordon i södra Spanien. Under kontrollen beslagtogs 38 personbilar, en 4-hjuling och en maskin.

Kontrollen, Operacion Paso del Estrecho, ägde rum i Algeciras och Tarifa där man kontrollerade färjetrafiken för att eftersöka stulna bilar i syfte att motverka fordonskriminalitet. Vid kontrollen deltog poliser och fordonsexperter från Spanien, Sverige, Finland, Tyskland, Österrike, Frankrike, England och Nederländerna.

Vid kontrollen beslagtogs 38 stulna bilar, en stulen 4-hjuling och en stulen maskin. Fordonen som beslagtogs kom bl.a. från England, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Spanien, Schweiz och Italien.

- Det var en mycket lyckad kontroll med fler beslagtagna fordon än förra året, säger utredare Göran Trangius från Larmtjänst.

Exempelvis beslagtog man en Mercedes Benz som stulits i England. Bilen hade försetts med franska registreringsskyltar och skulle föras över till Marocko. Man stoppade även en Range Rover Evoque som stulits i Nederländerna. Bilen hade fått fabriksskylten förfalskad samt som man ändrat det stansade chassinumret.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här