Stölder av traktorer fortsätter

04 december 2015

Stölderna av John Deere jordbrukstraktorer har ökat markant under 2015 jämfört med föregående år. Och stölderna fortsätter. I december har redan fyra traktorer stulits.

I år har det efterlysts 37 John Deere jordbrukstraktorer. Detta kan jämföras med förra året då det stals omkring 11 liknande traktorer.

- Stölderna började öka under hösten och sedan september månad har 21 traktorer försvunnit, säger Åsa Sönnerby på Larmtjänst.

Under den senaste månaden har främst Östergötlands län varit stöldutsatt. Den senaste stölden ägde rum på en gård strax utanför Skänninge. Då stal man en John Deere 6930 samt som man monterade av hjulen från en annan John Deere traktor. Natten innan stölden i Skänninge stal man även två John Deere traktorer på Kungs Norrby gård i Brunneby som också ligger i Östergötlands län.

Stölderna av John Deere trakorerna sker både på dagtid som nattetid och har under året fördelat sig enligt tabellen nedan:

Län Efterlysta John Deere traktorer
Halland 1
Jönköping 1
Kalmar 2
Örebro 3
Östergötland 6
Skåne 5
Södermanland 2
Stockholm 3
Uppsala 3
Värmland 3
Västernorrland 1
Västra Götaland 7
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här