Kvartalsstatistik för maskiner och traktorer

04 oktober 2016

Under 2016 har det efterlysts 212 maskiner och traktorer. Av dessa är 137 fortfarande borta. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst.

stölder av maskiner och traktorerMellan den 1 jan- 30 sep har det efterlysts 212 maskiner och traktorer. Av dessa är 92 traktorer och 120 maskiner. Detta kan jämföras med samma period 2015 då det efterlystes totalt 215 traktorer och maskiner.

Av de maskiner och traktorer som efterlysts under året är 137 st, 65 procent, fortfarande borta.

- En stor andel av de maskiner och traktorer som stjäls återfinns aldrig vilket kan förklaras med att mycket försvinner utomlands, säger Åsa Sönnerby på Larmtjänst.

Flest efterlysningar av maskiner och traktorer kommer från storstadsområdena. I Stockholms län har det efterlys 49 st, i Västra Götalands län 47 st och i Skåne län 39 st.

- Många stölder i Västra Götaland har ägt rum omkring Göteborg, säger Åsa Sönnerby.

De traktorfabrikat som har flest efterlysningar är Massey Ferguson (12 st) och John Deere (11st). För maskinfabrikaten är det Volvo som har flest efterlysningar. 49 av 92 traktorer är av årsmodell 2011 eller nyare.

Flest stölder av maskiner och traktorer har ägt under höstkanten. Under kvartal tre efterlystes totalt 94 maskiner och traktorer.

antal stölder för månad
Antal stölder fördelat på månad för 2016. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här