Stöldvåg av husbilar

03 juni 2016

Under 2016 har 25 husbilar efterlysts i Sverige och bara sedan 24 maj har 10 bilar försvunnit. De senaste stölderna har främst inträffat i södra Sverige.

Sedan ett par veckor tillbaka har antalet stölder av husbilar ökat. De senaste stölderna har främst inträffat i södra Sverige men det finns även stölder rapporterade från Stockholmsområdet. Majoriteten av stölderna har skett från återförsäljare och på ett liknande stöldsätt. Man misstänker att organiserade ligor ligger bakom stölderna.

- Gärningsmännen tar sig in på inhägnade områden, klipper upp staketet och kör ut bilen, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Senaste stölden inträffade natten mellan den 1-2 juni hos en återförsäljare i Åsbro. Då stal man en ny oregistrerad Fiat Sun Living Lido M45 SP. Även denna gång klippte man upp staketet och körde ut bilen. Vid samma tillfälle stal man även registreringsskyltar från en annan husbil. Veckan innan det stal man vid samma tillfälle två nya husbilar hos en återförsäljare i Tomelilla.

De bilar man tar är halvintegrerade husbilar, byggda på Fiatchassi, av olika påbyggnadsfabrikat. Bilarna är av nyare årsmodeller och värda omkring 750 000 kronor.

Av de 25 efterlysta bilarna i Sverige har endast 3 hittats. Under 2015 stals det totalt 75 husbilar varav 35 var återfunna i slutet av året.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här