Minskning av stölder av bildelar under april månad

19 juni 2017

Under året har 1575 stölder av bildelar ägt rum. Detta är en liten minskning jämfört med samma period 2016 då 1724 stölder inträffade. Minskningen av antalet stölder ägde främst rum under april månad.

Mellan januari och maj har 1575 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat, en minskning med 149 bildelar jämfört med 2016. Minskningen ägde främst rum under april månad då 212 stölder inträffade vilket kan jämföras med 393 stölder året innan. Under januari, februari och mars har antalet stölder legat i paritet med 2016. I maj har däremot stölderna åter ökat. 

Skadekostnaderna för året ligger på drygt 94 miljoner kronor vilket enbart gäller för de tre utvalda komponenterna navigationsenheter, airbags och huvudstrålkastare.

De mest utsatta länen under året är Stockholm 783 stölder, Skåne, 336 stölder och Västra Götaland 205 stölder.

De mest utsatta fabrikaten är BMW, Volkswagen Volvo och Mercedes Benz. De fyra fabrikaten står för 85 procent av stölderna under perioden.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här