Nytt poddavsnitt: Båtmotorstölder och handfasta tips för båtägare

25 maj 2018

2700 båtmotorstölder för ett värde av ca 250 miljoner under 2017, hur många av dessa kommer tillbaka? Hur kan man skydda sig mot stölder av båt och båtmotor? Hur fungerar båtsamverkan, och kommer tull, polis och kustbevakningen få bättre verktyg för att hindra utförsel av stulet gods? Det handlar den senaste Larmtjänstpodden om.

Båtsäsongen är här och med den även stölder av motorer, båtar och vattenskotrar.

Hur skyddar man sig bäst mot tjuvarna och hur jobbar vi på larmtjänst med stulna motorer och båtar , det ska vi prata om idag.

I studion med mig har jag Carina Birking som är utredare på Larmtjänst och jobbar specifikt med båtar, båtsamverkan och hemtagande av motorer.

-  Vi går in i en väldigt kritisk period nu – båtarna är servade och står oftast obevakade söndag till torsdag och det är nu vi har mycket stölder, säger Carina Birking, utredare på Larmtjänst.

I podden får du tips på vad du som ska köpa båt ska tänka på och hur du som båtägare kan skydda dig mot stöld. Carina Birking berättar också om ett fall där spårsändaren plötsligt ger signal och vi har en adress i Litauen där motorn finns.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här