Stulna maskiner återfanns i Stockholm

23 mars 2018

Dolda spårsändare ombord på maskinerna som stals i helgen vid saneringen av Vartafabriken i Hultsfred gjorde att Larmtjänst kunde hitta dem på ett industriområde i Stockholm.

Samtidigt avslöjades en större tjuvgömma på området. Mängder av verktyg och maskiner som stulits på olika arbetsplatser runt om i landet, mestadels i Stockholmstrakten hittades. 

– Det var Larmtjänst i Stockholm som fångade upp signalerna från maskinen, berättar Magnus Eriksson, och de bevakade området tills polisen kom och kunde slå till. 

Några personer har man dock ännu inte kunnat knyta till stölderna, men utredningen har just inte mer än kommit igång ännu. 

Än så länge finns dock maskinen, och den container tjuvarna använde för att lasta stöldgodset, kvar på en uppställningsplats, men Magnus Eriksson räknar med att snart kunna åka upp och hämta hem sakerna. 

Firman Bal och Bobcat hör hemma i skånska Löderup på Österlen och var inhyrda för att göra ett jobb i samband med saneringen av gamla batterifabriken, när en av firmans tre maskiner stals. 

– De två andra maskinerna försökte man också stjäla, säger Magnus Eriksson, men det lyckades inte. 

Så efter något dygns reparationer kunde de maskinerna fortsätta jobbet. 

Bortsett från stölden är Magnus Eriksson jättenöjd med jobbet i Hultsfred. 

– Det har varit väldigt bra stämning på arbetsplatsen, säger han, och vi har bott bra hos Lennart på Kloster. Därför kändes det extra tungt när vi fick beskedet om stölden. 

Och lika tungt som det var då, lika glatt är det att få besked om att maskinen återfunnen. För det hade blivit ett svårt avbräck för företaget om den hade försvunnit. 

– Det är en unik maskin med högre hydraulkapacitet än vanligt, säger Magnus Eriksson, och vi fick besked om att det var sju månaders leveranstid på en ny.

Artikel från Vimmerby Tidning

Bilder:Larmtjänst

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här