Båtsamverkan på båtmässan i Göteborg

05 februari 2019

Mellan den 2- 10 februari pågår båtmässan i Göteborg. Där har Polisen en monter tillsammans med Larmtjänst för att sprida kunskap om Båtsamverkan och uppdatera mässbesökarna om de senaste stöldtrenderna.

Vid montern kan man se en film när man griper fyra båttjuvar, ta del av information om märkning av båtmotorer, titta på olika typer av spårsändare och lås samt som barnen får träffa "Bolla-Bolla och hans vänner". Vid montern kan även klubbar få hjälp med att komma igång med Båtsamverkan.

bolla bolla

Bolla-Bolla och hans vänner. 

Båtsamverkan är ett projekt som drogs igång 2013 av polisen i väst tillsammans med Larmtjänst och försäkringsbolagen, för att minska antalet båtmotorstölder. Båtsamverkan innebär bl.a. att båtägarna tillsammans ser om varandras båtar och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. I de områden där man arbetar aktivt med Båtsamverkan kan man se att stölderna minskat. Båtsamverkan fungerar enligt samma koncept som de grannsamverkansprojekt som är verksamma runt om i landet. En viktig del i arbetet är att involvera allmänheten. Detta gör man genom att informera båtägare, båtföreningar, kommuner och marinor om hur man gemensamt skyddar sin egendom och förebygger brott. Genom att öka medvetandegraden hos båtägare om det stora antalet båt- och båtmotorstölder är det lättare att engagera sig och starta upp båtsamverkansklubbar.

båtmässa

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.