Fängelse för grov stöld av båtmotorer

27 februari 2019

Fyra män från Vitryssland dömdes till 10 månaders fängelse för grov stöld av bland annat tre båtmotorer. Efter avtjänat straff ska de utvisas ur landet.

De fyra männen, som är mellan 28 – 46 år, dömdes i januari månad av Blekinge Tingsrätt för grov stöld av bland annat tre båtmotorer. Stölden inträffade under hösten 2018 i Ronneby. En båtägare fick ett automatiskt larmmeddelande på sin mobil om att strömkabeln till hans båt hade kapats. Han kontaktade sin svärfar som bodde i närheten av båten som kunde konstatera att båten var borta från sin plats. Polisen kontaktades som sedan kunde gripa fyra män.

Brottet bedöms som grovt eftersom det var ett högt värde på stöldgodset samt som brottet utövats i organiserad form. Efter 10 månaders fängelse ska männen utvisas ur landet.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här